Amadeus

Un film care are în prim plan se află evoluția marcantă a lui Salieri si Wolfgang Amadeus Mozzard. Cu toate că în acest film cei doi sunt catalogați ca fiind rivali , în realitate aceștia se presupune că defapt erau prieteni, ba chiar Salieri fiind mentorul lui Mozzard si având amândoi privilegii în fața regelui .

Prin stilul baroc din acea vreme , piesele autentice și prin recreearea acțiunii, regizorii au încercat sa aducă privitorul pe meleagurile din acea vreme, recreând absolut tot, inclusiv costumele, și încercând să se aproprie cât mai mult de înfățișarea actorilor, de adevăratele personalități.

Fiecare subiect redat in film , dorea să arate cât de grea era viața în acele timpuri pentru un muzician, deși multe dintre detalii nu s-au respectat întocmai, dar acelea ajutând la întroducerea privitorului în poveste, făcând filmul mai interesant.

Regizorul prin faptul că a încercat să ne facă să ne punem câteva semne de intrebare, ne ajută astfel să învățăm să căutăm informația, și să descoperim lucruri noi, reținându-le. De asemenea acesta ne imbogățește cultura aducând istoria în zilele noastre prin redarea acelor momente mirifice și prin coloana sonoră.

Filmul este încadrat în 3 ore, deoarece este complex și ai nevoie de timp ca să asimilezi anumite detalii, pentru a face câteva legaturi importante.

Limbajul folosit între personaje este unul cult , dar arătându-ne că și ei erau niște simpli oameni ca și noi de altfel pe această planetă mica, și catalogate chiar dacă erau catalogate ca personae faimoase pe acea vreme .

Tags: