Cum sa ai succes

Gandeste-te la vremea cand erai in liceu. Va amintiti persoana care a stat in centrul grupului clasei? Tipul ala sau fata pe care toata lumea o credea in stare ca poate schimba lumea?

Nu ai vazut nimic spectaculos facut de acea persoana . De fapt, nu ai auzit nimic. „Ce sa intamplat?”, Oamenii se intreaba.
Poate ca tu stii pe cineva in aceeasi situatie sau poate ca tu esti acea persoana.

Am folosit inteligenta si o etica de munca care au fost tot ce am avut nevoie pentru a avea succes. Dar se pare ca nu este intotdeauna adevarat. Da, ambele sunt importante, dar ele nu sunt o garantie pentru succesul in viata. O serie de alti factori intra in joc.

Aici sunt 3 motive pentru care oamenii destepti si harnici nu pot avea succes:

1. Ei nu cunosc oameni noi.

Hai sa recunoastem:
Este usor sa ramanem la persoane pe care le-am cunoscut pentru o lunga perioada de timp.Stii istoricul reciproc si puteti rade la glume impreuna.
Stand cu persoane care iti sunt familiare inseamna ca aceleasi idei sunt reciclate din nou si din nou, si nu ajung sa invete noi perspective in afara mintii dumneavoastra.

2. Ei nu se pot adapta la situatii noi.

O schimbare in mediu, indiferent daca este o schimbare in circumstante sau evenimente, inseamna ca exista o nevoie brusca de a se adapta. Uneori, fiind in acelasi mediu pentru o lunga perioada de timp inseamna ca este greu pentru a face dintr-o data cele mai bune lucruri intr-o situatie noua.
Vestea buna e ca schimbarile sunt, de asemenea, o sansa pentru oportunitati si inovare.
In loc sa rezistati la schimbari, trebuie sa vedeti modul in care puteti face cele mai bune dintre ele si sa le permiteti sa lucreze pentru tine. Fii deschis la noi concepte si curios despre lumea din jurul tau.

3. Ei aleg intotdeauna urmatorul ”lucru mare”.

Un lucru pe care am auzit de multe ori este ca ei urasc sa piarda timpul. Oameni inteligenti sunt prea constienti de valoarea timpului lor, ca timp si efort petrecut pe un singur lucru inseamna ca acestea ar putea consumate pe altceva.
Concentrandu-se pe un efort si avand un scop bine pus la punct, rezultatele or sa fie mult mai bune pe termen lung decat daca o sa faca un singur lucru, o sa se plictiseasca , si apoi merge dupa ceva nou.

Tags: