Despre filmul Ghoya’s Ghosts

Un film cu temă autentică. În film se face referire în primul rând la stilul secolelor XVIII-IXX, având în prim plan, ca subiect, actiunile petrecute în cadrul bisericii latine din acea vreme . Strictețea cu care era respectată orice lege dată de biserica, reușea să bage in sperietii pe fiecare locuitor al Spaniei. Cei care nu respectau legile erau supuși unor torturi groaznice , fiind agățați de mâini la spate cu niște sfori ,dezbrăcați si apoi suspendați, până recunoșteau fapta lor , fie făptuită sau nu . Preoții considerau că atâta timp cât era nevinovat și avea credință în Dumnezeu, urma ca aceștia să suporte durerea.

Ines, o fata care a fost acuzată cum ca ar fi iudaică din stramoșii ei, a avut mult de suferit. Deși aceasta nu făcuse nimic din aceste fapte și nu ar fi trebuit să aiba legătura cu trecutul ei, ea nu a mai rezistat torturii marșave și a recunoscut o fapta necomisă de fapt, ajungând ca in cele din urmă sa fie trimisă in temniță. Când a izbucnit războiul dintre Franța și Spania, când verișorul regelui a murit, Ines a fost eliberată.

Pe parcursul șederii în inchisoare aceasta a avut un copil. Cand a fost eliberata a încercat din răsputeri să iși caute atât soțul fugit in Franța cât și copilul pe care îl avea impreună cu el. Cu toate acestea filmul face atât referire la acea perioada grea cât și la arta moderna ce incepuse să apară în acele vremuri.

În concluize un film puțin ciudat, dar foarte interesant cu un impact emoțional dur, cu personaje care se aseamană izbitor cu personalitățile din trecut și un foarte bun decor cu o acțiune interesantă in prim plan. Îl recomand pentru amatorii de arta vizuală și istorie.