Grădinăritul, o plăcere

Tot ceea ce trebuie să știți despre grădinărit, despre ce unelte trebuie să folosiți și multe altele legate de acest domeniu găsiți pe cultivi.ro

Odată cu sosirea primăverii și muncile agricole revin la viață, și astfel și grădinile încet încet renasc. Tehnicile agricole au evoluat iar în zilele noastre iar acum un motocultor este de nelipsit de la casa unui adevărat gospodar.

Un motocultor se poate adapta pe suprafețe mici dar mai ales și pe cele mai mari, fie ca vorbim de un solar sau de o grădină motocultorul vă va ajuta să scutiți mult mai mult timp decât săpatul obișnuit cu un hârleț. Singurul lucru de menționat este că un motocultor nu va săpa întodeuna la adâncimea la care se poate săpa cu hârlețul.

Când vorbim de motocultoare vorbim despre motocultoare hobby, cele mai mici ca dimensiune și cu un mecanism de funcționare simplu, motocultoare semi-profesioniste, cele care au o freză ceva mai mare și pot săpa ceva mai adânc și motocultoarele profesioniste cărora li se pot atașa diferite freze și de asemenea sunt și mai puternice decât motocultoarele hobby sau cele semi-profesioniste.

Ca și orice altă unealtă trebui întreținută cu atenția pentru a avea o durată de viață cât mai mare. Când vorbim de întreținerea unui motocultor vorbim implicit de întreținerea motorului acestuia de aceea este recomandată schimbarea uleilui cel mult după cincizeci de ore de funcționare a motocultorului respectiv sau cel puțin o dată pe an. Dacă uleiul se murdărește trebuie schimbat numaidecât. De asemenea și filtrul de aer trebuie curățat după o utilizare de aproximativ două ore pe o suprafața mai vitregă din care se degajă praf și care este mai dură.

Pământul se va acumula și pe roți și îngreuna deplasarea motocultorului drept urmare și acesta trebuie curațat cât mai des cu putință pentru a evită defectarea acestora.