Iernile în România

Iarna, o doamne este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri ale anului. Totul parcă este cuprins de o vraja, unele seri sunt cuprinse de ninsori care te fac să te simți ca în povești momentele în care ninge aflându-se într-o perfectă armonie cu cerul înstelat. Cu alte cuvinte este ceva de vis.

Dacă ați citit ce am scris mai sus îmi pare rău dar vă voi dezamăgi puțin pentru că tot ce v-am povestit mai sus nu se aplică și la noi în România iar motivele pentru care nu se întâmplă acest lucru nu sunt deloc puține.

La noi dacă ninge puțin mai multe autoritățile nu mai fac față drumurile urmând să fie blocate, de cele mai multe ori creându-se și accidente. Mai există și situațiile în care se criculă bară la bară iar drumurile pe care oamenii trebuie să le parcurgă devin un calvar care nu se mai sfâșește.

În afară de aceste lucruri nu putem spunem că autoritățile își fac treaba exact așa cum ar trebuie drept urmare drumurile si trotuarele sunt foarte alunecoase nefiind aplicat nici un fel de material antiderapant pe suprafața lor. Oamenii ajung de cele mai multe ori cu diferite fracturi la spital acest fenomen fiind foarte întâlnit la noi.

Mai există și situații în care nu avem deloc parte de zăpadă deloc pe toată perioada iernii și dacă nu vezi puțină zăpadă acolo parcă nu simți că este iarnă. Așadar nu pot spune că iarna este un anotimp pe placul meu, de fiecare dată când începe iarna și eu încep să mă gândesc cu admirație la vara ce urmează să vină și la câte chestii am să fac… vara….