Care-i motivul logic pentru care sa fumezi?

Cei mai multi oameni încep sa fumeze, atunci cand sunt in adolescenta lor si  sunt dependenti de fumat pana momentul in care ajung la maturitate. Unii au  încercat sa renunte, dar s-au întors la tigari, deoarece fumatul are ca  dezavantaj o dependenta puternica. Este un obicei la care e greu sa renunti. Exista mai multe motive diferite de ce oamenii incep sa fumeze.

Trei dintre principalele motive pentru care tinerii fumeaza ar fi: o fac ca sa  para mai maturi, sa fie la fel ca si prietenii lor, si sa experimenteze ceva nou.
Din moment ce adolescentii vad persoanele în varsta peste tot în jurul lor care  fumeaza, in special parintii si rudele lor, ei fumeaza sa para mai în varsta. În  cazul în care prietenii sau colegii lor fumeaza, ei pot se simt obligati sa faca acelasi lucru pentru a fi acceptatin acel grup. Ultimul motiv este bucuria de a experimenta ceva care este interzis. In Massachusetts, este împotriva legii pentru oricine sub 18 ani sa fumeze. De obicei, parintii nu permit adolescentii lor de varsta sub 18 ani sa fumeze. Prin urmare, fumatul devine foarte atractiv. Este interesant deoarece este cam greu sa obtii tigarile si cumva sa stai departe de fum pentru a nu da de banuit acasa.

Adultii fumeaza din alte motive. Ei pot avea o multime: stresul si de presiuni din cauza problemelor economice si personale. Acestia pot fi someri sau angajati, dar nu suficient de bine platiti pentru castigarea banilor necesari pentru a avea grija de ei însisi si de familiile lor. Acestia pot fi fara adapost, sau acestea pot fi dependenti de alcool sau cocaina / heroina. Unele pot fi în casatorii care sunt pe cale sa fie distruse sau relatii în care exista abuz fizic si / sau verbal. Toti acesti oameni pot fuma sa se simta relaxati sau pentru a le da energie în timp ce trec printr-o perioada mai grea.

Tineri sau batrani, unii oameni fumeaza pentru a controla greutatea corporala. Fumatorii, în medie, sunt mai usori cu sapte kilograme decat non-  fumatori. Fumatul reduce apetitul unei persoane, simtul mirosului si al gustului.  Acest lucru ar putea fi motivul pentru care fostii fumatori castiga in greutate  dupa ce renunti la tigari, gusturile alimentare revin si mancarea miroase mult  mai bine.

În cele din urma, exista oameni care spun ca le place sa fumeze. Fumatul le  ofera placere. Pur si simplu îi face sa se simta bine.

Tags: