Semineele electrice – o alternativa atractiva

Semineele clasice cu lemne sunt un simbol pentru eleganta si lux, dar putini stiu cat de mult e de lucru pe langa ele. Sistemele traditionale ofera mai multa caldura si au un aspect elegant, dar prezinta in acelasi timp un risc si atrag costuri extrem de mari pentru instalare, functionare si intretinere. Semineele electrice sunt o alternativa mult mai ieftina, care pastreaza functiile principale ale celor clasice minimalizand insa dezavantajele.

Ce sunt semineele electrice

Semineele electrice sunt sisteme de incalzire care folosesc tehnologia LED pentru a reda flacara. Acestea redau cu alte cuvinte iluzia de foc. Intrucat focul nu este real, nu exista niciun pericol legat de ardere si de inhalare a substantelor toxice. Sistemul nu degaja nici mirosuri neplacute, scapand astfel de un alt dezavantaj important. Aceste modele sunt mult mai sanatoase si mai sigure decat cele pe lemne sau gaz.

Sistemul de incalzire si jocul de flacari functioneaza autonom. Prin urmare, putem alege daca vrem ca semineul sa degaje caldura sau doar sa redea jocul de flacari. Aceste seminee electrice nu au insa puterea unora pe lemn sau pe gaz si nu pot asigura pe cont propriu caldura intr-o locuinta. Ele aduc insa un plus de confort si sunt potrivite pentru orice anotimp. Acestea pot prinde chiar foarte bine primavara sau toamna, atunci cand nu avem nevoie de multa caldura si nu are rost sa risipim energie folosind centrala termica la un nivel ridicat.

Varietate de modele

Un alt motiv pentru care un semineu electric reprezinta o alternativa atractiva la cele clasice este si designul. Gama actuala de seminee electrice este disponibila pe tot felul de dimensiuni si poate fi montata atat pe perete, cat si pe podea. Exista de asemenea modele care includ o manta pentru perete (acel cadru din lemn, marmura sau mozaic intalnit la modelele clasice pe lemne). Exista si posibilitatea de a alege un model care integreaza un stand pentru televizor sau console de joc.

Aceste modele nu se incing, asa ca sunt perfect sigure pentru aparatura din jur si pentru toti membrii familiei. Nu exista niciodata riscul ca sistemul sa provoace arderea mainilor. Cei mici sunt mereu in siguranta.

Intrucat nu necesita conectarea la un sistem de evacuare, atat timp cat exista o priza in apropiere semineul e gata de functionare. Avantajul este considerabil. Un astfel de semineu ajuta foarte mult la economia de spatiu si aduce un aer elegant in orice camera. Un semineu poate creste foarte mult valoarea unei locuinte, iar intrucat modelele electrice se instaleaza foarte usor, acestea pot fi mutate cu usurinta.

In concluzie, semineele pe lemne asigura intr-adevar mai multa caldura, dar acestea atrag costuri mult mai mari pe toate nivelurile. Un model electric are un pret de achizitie mai mic, nu mai necesita cumpararea de lemne, nu degaja fum si cenusa si este potrivit pentru orice anotimp. Modelele electrice sunt foarte realiste si redau foarte exact arderea focului. Este o adevarata placere sa ne relaxam alaturi de cei dragi in fata focului, fara a avea insa batai de cap in privinta sigurantei si intretinerii semineului.